Lokalproducerade bageriprodukter från Falun

Förr fanns det ett bageri i varje gathörn. Den som kände suget efter färska frallor, limpa, wienerbröd eller andra bageriprodukter kunde få med sig rykande färskt bröd hem till frukostbordet eller förmiddagsfikat. I dag är världen en annan, och det som kallas färskt är ofta nyupptinat från frysen. Klicka på bilderna nedan för att komma till våra matbröd, kaffebröd eller bakelser, kondisbitar och tårtor.

Produkter

Läs mer om våra produkter

Matbröd

mörkt och ljust matbröd och portionsbröd

Kaffebröd

Vetebröd, wienerbröd, bullar m.m.

Tårtor, bakelser och kondisbitar

Gräddtårta, princesstubbe, biskvier m.m.

Alla våra bröd

Beställ nu

Traditionen är viktig

Det är viktigt att det finns ett lokalt bageri. Det hör till traditionen och vårt kulturarv. Vi slåss lite mot utvecklingen när vi vägrar anpassa oss till det här. Ibland är kampen tuff, men vi har lyckats överleva och kommer att fortsätta kämpa för rätten till färskt lokalproducerat nröd. Färskt betyder färskt, och då är det fusk att frysa ner brödet. Vi sätter en heder i att gå upp tidigt och sätta igång med baket, så att chaufförerna hinner ut med färskt bröd, lagom till din frukost.

Lokalt betyder lokalt

De cirka 250 ton mjöl som vi förbrukar varje år kommer från Strängnäs. Resten av råvarorna tar vi från närmare håll. Vi tycker att det är viktigt att satsa på det lokala. Det är ett sätt att motverka centraliseringen. För centralisering betyder fryst bröd. Dessutom betyder det onödiga transporter och ökad miljöpåverkan. Vi har alltid handlat så lokalt vi kan, och köper bland annat alla ägg från Dalaägg. Den limpan som ligger på ditt bord kan innehålla spår av någon du har hört kackla i en närbelägen hönsgård.

Alltid färskt bröd

Vi ligger i Falun, och därför vill vi att alla i Falun ska äta bröd från oss på Perers. Vi är ett av två bagerier i Dalarna som kör ut bageriprodukter. En av våra viktigaste principer är att brödet alltid ska vara färskt. Med färskt bröd menar vi att det ska mjukt och tryckas ihop när du försöker skära. Då smakar det också så allra godast.

Ta kontakt!

Har du några frågor om våra bageriprodukter? Klicka på knappen för att komma till kontaktsidan. Och du, sväng gärna förbi någon morgon så hinner du med en kanelbulle till kaffet före jobbet.