Perers Färskbrödsbagarn i Falun - ett välkänt anrikt företag

Redan 1907 bakades den första limpan i det bageri som skulle bli Perers Färskbrödsbagarn. Namnet var på den tiden Gudmundssons Bageri och var beläget på Näset. 1942 övertogs bageriet av August Perers, som gav det sitt namn. Några flyttlass senare flyttade Perers Färskbrödsbagarn in i de nuvarande lokalerna på Verkstadsvägen 25 i Hälsinggården, som då var nybyggda. Sedan dess har det transporterats många ton bröd kors och tvärs över Dalarna, och Perers Bageri har blivit ett välkänt namn som kommit att förknippat med lokalproducerat färskt bröd.

Målet: Utökad kundkrets och utbud

Johan Forsling och Bengt Svensson köpte och tog över företaget vid årsskiftet 2005/2006. Våren 2018 köpte Johan ut Bengt ur företaget, och driver det nu i egen regi. Målet är alltjämt att driva företaget framåt och utöka både kundkretsen samt utbudet på produktsidan, något som varit fokus sedan Johan Forsling tog över. Ambitionen har lyckats, och företaget har ökat samtidigt som det stått sig bra i konkurrensen med övriga bagerier i området.

Hur ser framtiden ut för företaget?

Det har med tiden blivit allt färre konkurrenter inom bagerinäringen här lokalt. Det är tråkigt, tycker vi. Förr fanns det ett bageri i var och varannat gathörn, och den som kände sig sugen kunde slinka in hos lokala bagarn och köpa sig rykande varmt frukostbröd. Den här känslan försöker vi hålla vid liv, och det är därför vi nu gjort det möjligt att handla bröd direkt från fabriken. Vi tror på en framtid där färskt bröd verkligen är färskt, nybakat och varmt. En framtid där folk skippar drive in och mackens bake off-bröd – och svänger förbi på morgonen för att köpa en påse färskt bröd från Perers Färskbrödsbagarn.

Personal

Vilka jobbar på Perers?

Totalt är det 11 personer som jobbar här på Perers i Falun i dag, kvinnor och män i olika åldrar. Yrkesgrupper är utöver ledning och ekonomi: konditor, produktion / degtillverkare / trågare, packare och chaufförer.

Dessa utgör ett sammansvetsat team, som ser till så att kunderna kan äta färska frukostmackor på morgnarna.

Organisationen

äGARE/bAGARE

Johan Forsling

Anställd -1989

Chaufför

Perra Bergström

Anställd -1989

Bagare

Stefan Bergkvist

Anställd -1990

CHAUFFÖR

Margareta Ek

Anställd -1994

KOntor/Order

Christina Kallin

Anställd -2021

pACKARE

Bengt-Erik Mårten

Anställd -2006

Packare

Mikael Bengtsson

Anställd -2007

Konditor

Steini Sigfusson

Anställd -2009

Kontor/Säljare

Stina Nykvist

Anställd -2020

Vår miljöpolicy

Vi arbetar ständigt för förbättring och ett förebyggande miljöarbete

Certifikat

Vi uppfyller kraven i standarden IP Livsmedel utgiven av Sigill Kvalitetssystem AB