Perers Färskbrödsbagarn i Falun avvecklar till hösten
Vi är ledsna att meddela att Perers Färskbrödbagarn AB 556688-6007 har beslutat att avvecklas till hösten 2023
Den 29 september blir sista dagen för leverans till alla kunder! Detta är även sista dagen för personalen på Perers.
Vi hoppas att ni förblir våra kunder fram till dess, då planen är att verksamheten pågår som vanligt fram till sista dagen.
Har ni frågor angående detta så skicka gärna ett mail till: info@perersbrod.se
Hur ser framtiden ut för företaget?
Svensk bageriverksamhet har under en lång följd av år präglats av stor prispress, centraliserad distribution, strukturförändringar inom handeln mm. Detta har lett till en kraftig utslagning av små och medelstora bagerier i hela landet vars marknadsandelar gått upp i några få rikstäckande bagerikedjor samt bake-off i butik.
Covidpandemin och kriget i Ukraina har ytterligare försvårat för det småskaliga bageriet och lett till minskad orderingång och extrema ökningar av priser på råvaror, förpackningsmaterial, el, diesel och de flesta nödvändigheter för drift av företaget.
Utifrån den långsiktiga utvecklingen, samt bolagets framtidsprognos, så har Perers Färskbrödbagarn beslutat om en avveckling av bolaget.
Johan Forsling med personal
Personal
Vilka jobbar på Perers?

Totalt är det 8 personer som jobbar här på Perers i Falun i dag, kvinnor och män i olika åldrar. Yrkesgrupper är utöver ledning och ekonomi: konditor, produktion / degtillverkare / trågare, packare och chaufförer.
Dessa utgör ett sammansvetsat team, som ser till så att kunderna kan äta färska frukostmackor på morgnarna.

Organisationen
äGARE/bAGARE
Johan Forsling
Anställd -1989
Chaufför
Perra Bergström
Anställd -1989
Bagare
Stefan Bergkvist
Anställd -1990
CHAUFFÖR
Margareta Ek
Anställd -1994
KOntor/Order
Christina Kallin
Anställd -2021
Packare
Mikael Bengtsson
Anställd -2007
Konditor
Steini Sigfusson
Anställd -2009